تصفیه آب با یک روش ساده
اگر شما در منطقهای ساکن هستید که آب لوله کشی دارای نمک و املاح زیادی است و طعم آب آنقدر ناگوار است که به ناچار باید آب را برای آشامیدن تصفیه نمایید. روش سادهای برای تصفیه آب وجود دارد که بدون وسایل خاصی میتوان آب را تا حد قابل قبولی قابل آشامیدن نمایید.
وسایل مورد نیاز شامل یک وسیله برای منجمد کردن آب مانند فریزر یا یخساز خانگی و یک یا چند عدد بطری خالی آب معدنی یا نوشابه میباشد.
ابتدا بطریها را با آب لوله کشی پر نمایید. البته کمی از بطری را خالی بگذارید زیرا هنگام انجماد، حجم یخ بیشتر خواهد بود و اگر بطری را تا خرخره پر کنید، ممکن است بترکد. حدود نصف لیوان کمتر آب بریزید. همچنین بهتر است بطری تا انجماد کامل دچار تکان یا لرزش نشود، زیرا بجای یخ یکدست، برفک خواهید داشت که خلوص آن را کمتر مینماید.
پس از انجماد آب بطری را خارج نموده و اجازه دهید یخ، کمی ذوب شود. وقتی حدود یک لیوان از آن ذوب شد، آن را شده را خالی کنید. اکنون بطری را کنار بگذارید تا یخ باقیمانده آن ذوب شود. آب تصفیه شما آماده است.
دلیل علمی این روش بر این است که هنگام انجماد ساختار بلوری تشکیل شده، ناخالصیها را تا حد زیادی اخراج کرده آنها را به حاشیه ساختار میراند. هرچه فرایند انجماد کندتر باشد درصد خلوص یخ بالاتر میرود( مانند تشکیل بلور الماس). هنگام ذوب یخ نیز ابتدا قسمتهای دارای ناخالصی ذوب میشود. به همین سبب است که در قطبهای زمین در میان اقیانوسهای آب شور یخهای خالص حاوی آب شیرین تشکیل شده است.